Thursday, December 31, 2009

bertemu kembali..

35 comments
alhamdulillah,masih lagi diberi peluang nk tulis blog ni...sbb da lame tak tulis blog,make byklah peristiwa yg berlaku dlm hidupku ni..ade yg best ade yg tak...sepanjang taun ni byk sgt perkara yg terjadi yg mengajar aku jd lebey matang..sedar tak sedar esok da masuk 2010..kalu ikot kalendar kaum maya yg da pupus 2,lagi 2 taon nak kiamat 2012...tapi hanya allah saje yg mengetahui:

• %...hari ni umi ku balik dari haji...huhu..xsabaq sgt nak jumpe umiku n my angah..bertemu kembali,wahai pendidik-pendidikku..setelah 56 hari berhubung tanpa jasad di depan mata..

• %...bersyukur sbb dikurniakan seseorang yg sgt membuat hidup ni tambah bererti selain iman,kesihatan,keluarga dan kawan2..saye tahu perjalanan masih jauh dan kemungkinannya hanyalah 0.0000001%...namun,doakanlah saye smoge dapat yg terbaik untuk diri ini..hanya allah yg tau ape yg terbaik untuk kite..

• %...saye dalam dilema..itu yang boleh saye katekan..maafkan kerana saye tak boleh nak puaskan hati semue pihak...bibir saye sampai pecah berdarah pikir pasal ni..huhuhu...ya allah,aku sangat memerlukan pertolonganmu dlm menghadapi dugaan ini...

• %...esok da 1 jan..pastu 2 ..pastu 3..pastu 4 jan...n genaplah lagi 4 bulan nak ibo exam..saye takot...tapi saye janji akan buat yg terbaik next sem..saye akan pulun habis-habisan..usaha itu hanyalah satu cara untuk mencapai kejayaan selain tawakal dan doa...saye xnak menaruh hrpn menggunung,takut tak dapat,saye akan lari ke gunung,pastu terjun...saye cume berharap agar Allah dapat tempatkan saye di tempat yg terbaik untuk saye..tapi saye tau,saye berjaya bukan kerana usaha saye,bukan kerana tak tidurnya di kebutaan malam..tapi kerana Allah yg telah menentukan segalanya..begitu juga jika saye gagal...

• %..saye byk berdosa kat umah..huahuahua...korang penah tak rase cam kat kmb lagi beriman..pastu balik umah tak sgt dah..saye rase mcm tuh...da byk da air mata taubat keluar..tapi,saye pon manusia biasa yg tak terlepas dari doa..

"ya Allah,ampunilah dosa-dosaku...engkau hukumlah aku dengan hukuman di dunia..jgnlah engkau tangguhkannya di akhirat kelak...aku benar-benar mengharapkan keampunanmu, ya Allah.."

...sayang semua...

Friday, November 20, 2009

my tyme is running out!!!

5 comments
bangun pagi n rase biase jek....
daripada tidor yg tak bape nak nyenyak malam tadi...org kol la...nyamuk gigit la...sakit perot la(akibat melantak tak ingat dunia mase jamuan g2s)hehehe...

tapi...

hari ni special gak sbenanyer koz hari ni dlm sejarah sorang babygurl yg kiut miut telah bwt 1st tyme mghirup udara pinjaman allah dimuka bumi ini...alhamdulillah..n that gurl still hidup lagi nk mkn ayam yg x bape nak masak dipanggang oleh syahmi mlm td...tp sedap gle..hehe..akibatnye pagi td bape kali ulang alik melawat rumah setan(toilet la...)

lalu saye..

teringat satu nasihat ...

yg plg dekat dgn kamu adalah mati...
hurm..btol2..
maka saye pon mengire mase yg telah saye lalui..approximately 19 years old...

tapi mati tu fixkan?setiap yg bernyawa pasti akan mati(itu kate2 tuhanku)..mati tu mcm satu end point(a fixed point,but yet kite tak tau kat mane)
mati=point k(constant)
so camne ek kalu nak kire jarak daripada point skrg ni y=known point=19 tahun dengan point k???

saye xtau..ade sape2 tau?

tiada siapa yg tahu waktu ajalnye...

tapi...kalu kene kanser..kite boley tahu kowt...
btol tue..tapi how sure u r yg doctor punye prediction tu btol???

mase yg kamu tinggal adalah 6 bulan...

mase tulah kite baru nak wat amal ibadat,nak bayar semue utang(tu pon seb bek la kite sedar nak wat baik).camne plak yg tak bape nak sedar???

maka hayutlah mereka dlm dunia ciptaan mereka sendri..tiada rase takut..bagi mereka mati tu adalah mati...kalu nak jahat tu bia jahat kepalang.."besar" punye falsafah hidup...

demi masa..
setiap manusia itu dalam kerugian...kecuali org2 yang beriman dan yg beramal soleh serta yang nasihat menasihat ke arah kebenaran dan kesabaran..

(al-ansr:1-3)

maka,
setiap saat kite hidup ni semakin menghampiri mati..
approaching the point k...
dan sesiapa yg mengingati mati itu adalah org yg bijaksana

tapi
kenape ek kalu sambut bzday kite igt berape lame yg kite da hidup...
nape tak kite kire mase yang tinggal b4 kite mati =k-19....? hehehe
baru jadi bijaksane sikit..
so,len kali letak atas kek tu

"happy birthday...u only left with k-19 to enjoy the sweetness of this world"..hahha..

jadi sempena hari lahir saye yg ke 19 ni...(approaching k)..saye nak mintak maaf kat semue org yg saye kenal,yg saye penah sayang dan masih syg...halalkan makan minum saye...

sbb

saye xtau bile lagi saye bole mintak maaf
kerna mati itu semakin hampir dgnku...
my time is running out!!!!!

Saturday, November 14, 2009

muka buku?!

8 comments
patutkah kite boikot facebook?

rick=tak pon..depa tak sumbang papepon untuk kerajaan yahudi..bisnes maa..untung sendrik buat pa nak bg org...
maziah= kite tak klik kat iklan2 kecik kat facbook kan??so,for me...xpe kowt kalu nak pki facebook
sarah=xpe,kite tak beniat pon nk sumbng pape kat israel
syazana=hurm...jap nk pikiaq jap
liyana=hurm....
mariam=hurm...

so,wut do u think???

Wednesday, October 7, 2009

maaf,saya tak bersedia lagi..

5 comments
that's the answer when one of my fren were asked to join daurah...

....................................................................................(panjang lagi dot ni sbenanyer)

saya diamkan aje..saye tau kalu saye pon saye akan bagi seribu satu alasan xnak pg..

tp sbenanye saye nak pegi!!!!!!!!!!!!!!!!!cuma ianya dijalankan pada weekend..tu yg payah seket..saye xnak pg sbb byk keje..ee,english..math nak improve lagi..sgt byk kerja dan saye yakin saye xkan dapat siapkan kalu saye pg..tp saye tau..saye tak patut pikir camtue..saye mesti treat hal ukhrawi n duniawi saye dgn adil...

"beribadatlah seperti kamu akan mati esok dan bekerjalah seperti kamu akan hidup 100 tahun lagi"

itu yg sy dengar.itu yg saye cube amalkan..tapi saye tau itu ssh bg saye..

sbb saye tak rase alam ukhrawi lagi...saye tgh hidup kat alam duniawi..mcm korang..

saye geram...saye marah..dekat diri saye sendrik sbb sye zalim..x adil..

sbb sbenanya..alasan saye ini bolehlah diintepretasikan oleh org yg dapat 600 atau lebey for ukcat..atau yg dapat band 4 ielts pon..huhuhu

"saye x bersedia nak lebihkan hal ukhrawi berbanding duniawi"

saye tau itu..dan itu tak betol...saye cube nak berlaku adil kepada 2 benda itu tapi saye xtau lah..
saye kadang2 rase rugi kalu pg daurah...tapi kadang2 rase rugi plak kalu x pg..

saye cakap kat kawan saye:saye nak sgt pg daurah kalu x saye x bz..

pastue saye pikir balik..

"sy xkan pernah xbz..tapi saye tau..org lain boley wat,xkan saye x boley???"

tapi mmg saye xbley bwat..saye bz....arghhhhh...saye bnci prkatann bz..rase mcm nak ditendang2,dihentam2,ditumbuk,di lumat2kan..pg #$%^*s ko...(maaf saye emo)..

dan mulot saye sgt gemar menyebutnya...huhuhu..

maaf,saye tak bersedia lagi...tp saye tahu sy akan dan pasti akan bersedia bile sy tak bz...(hny org gile yg ckp mcm ni)..huhuhu..

"maafkan aku,ya allah..."

Saturday, September 19, 2009

SALAM LEBARAN!!

8 comments
Saye,atikah nur bt dzulkhefli ber ic number 901121-14-@#$& yg jaoh di perantaun(di sekitar kl je padahal) ingin memohon ampun dan maaf sekiranya terdapat silap,salah dan khilaf sepanjang mengenali para pembaca blog ini..(kalu x knal,bwt2 knal ye)..selamat hari raye aidilfitri..semoga raye pada kali ini di manfaatkan oleh kite semua untuk bermaaf-maafan dengan sahabat handai dan rakan taulan..ade beberapa pesanan dr pihak penaja:
  • jgn makan byk2 terutamanya kepada org yg sedang dlm visi dan misi menguruskan badan..hehe
  • jgn tidoq jah lepas mkn kat umah org
  • jgn pepandai plak bukank smpul raye depan tuan si pembagi dwit raye
  • byr zakat fitrah
  • maafkan org dengan hati yg terbuka
itu shaja,salam lebaran!!!!

Wednesday, September 16, 2009

TERENDAK KU SAYANG!!!!

9 comments
smalam pg jalan2 kat mrsm trendak..jumpe cikgu2..especially my homrum advisor..ustazah rus omar..rindu bangat.tp yg paling xley tahan jumpe my besfren yg da lame tak jumpe..ismawani ishak aka my rumet kat trendak dulu..aka gengkey J..huhuuh..windu gile...

yg aku xley lupe:
  • terpakse kua masok kete mase kat pak guard nye kem askar(mrsm trendak terletak di di dalam kem tentera darat trendak,melaka).mintak ic r...no plat kete r
  • jumpe pakguard mrsm trendak yg garang nak mampos..(org kate,kalu xnak bg org garang,senyum..maka aku pon senyum..bukan nak balas balek..bg warning ade r.pakguard gemok misai a galak>>amek sijil je eh,jgn nk jumpe2 org)..aku pon blah ngn senyuman maness....aku monolog dlman>>jgn arap r aku tak jupe cekgu,saye akan jumpe semua org...hahaha
  • masok dalam jumpe cekgu..jumpe my exwarden..cikgu zilawati(ade ke patot cekgu tu kate aku kapel ngn box..hampeh tol..hahaha..cikgu tu makin lawa..maklumlah nak jd raje sehari dalam mase terdekat
  • jumpe ciku rosely(ajar aku bahas.>>aku pembahas skolah tau dulu..hak3),jumpe cikgu wirda,cikgu kader dewa,cikgu sulina,byk lg cekgu yg saye tak larat tulis.(thanx cekgu ajar saye,saye budak baek dulu)
  • jumpe my homrum advisor..rindu bngat..die tnye macam2 pasal my horum,badar(bdk kmb),zizi(exmrsm lgkawi),athira(lost contact),nana(gengkey j..)afiqa..afab,salsabila..tapi tibelah soklan cepumas..ustazah rus{atik,xde yg berpunye kew??)..semue nak tau pasal kehidupan selebriti sepertiku..hehehe
  • first tyme tau pg mrsm alor gajah,amek adek box..bapak lawa n besaq..apsal la mara tak lawakan kmb dulu b4 bwt mrsm baru..hampeh tol lagi sekali..hahaah
  • mrsm trendak da ad futsal court,blok E TIGA tingkat tueh...aku da blah baru nak renovate..dewan da lawa..bagus tol r..bas xde r tingkap bocoq2,baru punye..terbaek dr ladang
  • balek umah..kaki saket n lenguh..huhu..
  • terlupe yg sijil pmr aku put(kawan semrsm trendak ku) da amekkan..kuang3..my main point dtg mrsm trendak nak amik sijil pmr..hahaah
  • thanx kepada box yg bawak kete smbil mate kuyu..isma my besfren(kami asek berceloteh dlm kete)..aina yg telah berubah(appearance..hehe..makin bergaya)..gengkey j adalah name geng saye mase kat trendak..blok j adalah asrama ku kat trendajah..aku jd bdk trendak 3 taon jah,pastu migrate ke mrsm pc..tp terlalu byk kenangan yg takley lupe..saye syg cekgu!!!

Saturday, September 5, 2009

Alhamdulillah 1

22 comments
alhamdulillah,akhirnya segala keresahan pasal placement yg slalu menyerabuti setiap neuron2 otak telah dapat ditinggalkan apabila mengetahui placement ku..

tapi sedikit menyesal sbb mase mule2 dapat tau sgt tak dapat menerima kerana namaku terletak di bawah list name universiti yg aku sgt2 la xnak pegi..hampir menangis depan board tu..sorry kepada org yg terpakse melihat muke cumilku ini berubah kemerahan hamper menangis..hehehe...(salahkan diri sendiri kerana tidak redha dengan ketentuan ALLAH)

namun, setelah mendengar suara lembut ibu n dorongan kuat drpd kwn2 tercinta,terutamanye clasmate M08B yg sgt aku syg---zaid da xde..huhu,membuatkan aku tibe2 teruja nak blaja kat sane...(series ni,setiap malam asyek nak cari inform pasal dat U)

tulah kuase Allah,yg sgt mudah menyenagkan hati2 hambanya..alhamdulillah..terima kasih ya allah kerana menentukan jalan hidupku..Kau tentukanlah ape yg terbaik untuk hambamu ini..aku tidak mengetahui ape2 namun engkaulah tuhan yg maha mengetahui...

coretan perbualan aku n umi:

aku:mi,ika dapat placement ireland
umi:iye?congratulation..buat btol2 tau exam final nnt
aku:tapi ni x 100 percent sure lg ika dapat place kat situ,byk lagi..ade intebiu,exam,result ielts(>>alhamdulillah dapat lepas requirement ielts RCSI)..umi doakan ika tau..
umi:insyallah,semue umi doakan..hurm..BOYFRIEND ika dapat mane plak???
aku:hah?????boyfren??ika mane ade boyfren la umi...huhuhu...
umi:tipu lah..cepat bitau,boyfren ika dapat mane..

make,aku pon crite la hal yg betol..xble r nak tipu..mak kowtt...blablabla..setel...

hamper terkejut beruk aku dengar mak aku tnye pasal bf aku..huhu..tetibe jek..(mcm nak suh aku kawen cepat jek..hahahahah)..

-bye2 kepada mohd zaid zonkapri..kamu akan sentiasa berada dalam ingatan warga M08B..smoge berjaya di bumi anbiya!!
-thank u umi,for ur never ending support!!i love u so much!!!
-thnax to budak2 M08B..sbb byk bg nasihat n sokongan(mase mengadu kat korang pasal placement ku)..xtau la idop kat kmb ni cane kalu xde korang..syg korang giler2..hahahah...

Thursday, August 20, 2009

I HATE

6 comments
  • people who doesnt keep their promise
  • people who doesnt walk the talk
  • people who cover bad things with good things
  • people who say "amar makruf nahi mungkar",but they are the one that mungkar!!
  • people who doesnt realize that they hold the resposibility to guide people
  • people who doesnt know what is right and what is wrong even though it is stated in AL_QURAN and they know how to read the text and context of AL_QURAN

but, i hate myself a LOT MORE for

  • judging people
  • stabbing people's back & eating their meat at akhirat
  • thinking with brain but without heart and soul
  • letting syaitan to control my soul and body
  • booking the place at hell
  • being the people that i hate!!!

"Ampunkanlah dosa ku Ya Allah, sesungguhnya hambamu ini amat LEMAH dan hanya kepada engkaulah aku memohon pertolongan..Ya allah, please dont ignore me..please keep an eye at me and give me tests so that i know u're watching me..."

saye tak merepek..

Wednesday, August 12, 2009

empatpuluhsatu:empatpuluhempat

6 comments
bismillahhirrahmannirrahim..
1. Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
2. Segala puji tertentu bagi Allah, Tuhan Yang memelihara dan mentadbirkan sekalian alam.
3. Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
4. Yang Menguasai pemerintahan hari Pembalasan (hari Akhirat).
5. Engkaulah sahaja (Ya Allah) Yang Kami sembah, dan kepada Engkaulah sahaja Kami memohon pertolongan.
6. Tunjukilah Kami jalan Yang lurus.
7. Iaitu jalan orang-orang Yang Engkau telah kurniakan nikmat kepada mereka, bukan (jalan) orang-orang Yang Engkau telah murkai, dan bukan pula (jalan) orang-orang Yang sesat.


hari2 kite bace surah n..bongkok,berdiri,sujud,pastu berdiri balek,tonggeng lg,...setiap ari buat..tapi malangnye..bg diri ini xpenah nak khusyuk..penah khusyuk pon mase mule2 pastu bile nak dkt abes..stat da pikir pasal math la..placement la..ee la...

di manakah jalan yg lurus itu?
adakah ianya...
di tepi jalan ke?
di tgh padang ke?
di kmb ke?
di lorong midaq ke?
di surau or masjid blakang umah ke?
di kelas kew?
di ireland?
di uk?
di mekah?
di kebon?

setelah ligat berpikir hampir separoh mati(tipoo,saje hyperbola)..saye pon dapatlah jawapannye...

Dan jikalau Kami jadikan Al Quran itu suatu bacaan dalam bahasa selain Arab, tentulah mereka mengatakan: "Mengapa tidak dijelaskan ayat-ayatnya?" Apakah (patut Al Quran) dalam bahasa asing sedang (rasul adalah orang) Arab? Katakanlah: "Al Quran itu adalah petunjuk dan penawar bagi orang-orang mukmin. Dan orang-orang yang tidak beriman pada telinga mereka ada sumbatan, sedang Al Quran itu suatu kegelapan bagi mereka. Mereka itu adalah (seperti) yang dipanggil dari tempat yang jauh."

41:44


tapi sejak2 akhir ini, aku sekadar membace terjemahan tanpa memikirkan konteks yg sebenarnye..byk persoalan yg timbul dr terjemahan..tapi malas nak carik jawapan..lalu tidorlah aku esok pgnyer dgn soalan yg tergantung,xde jawapan..pastu lupe..then,xde maknenye pon kalu buat camtu hari2...

ILMU TANPA AMAL

itu

BINASA


dan itulah yg aku sedang praktikkan...


hampeh tol bile pikir2...bilelah nk berubah..kalu berubah pon kejap jer..pastu buat balek..huhu..
xpe,peluang msh ade lg selagi jntung msh mengepam oksigen ke seluruh cell2 di badan..dan hidung maseh tak tersekat akibat terlalu byk taik idung..dan otak masih lagi waras memikirkan ape itu zahir dan ape itu batil...


"ya rabb, tuhan sekalian alam..tunjukkanlah aku jalan yang lurus"

buat sahabat sejati:

sokongan darimu amatlah diperlukan...

buat peneman hidup:

hukumlah diriku andai aku tersesat ke jalan yg x bape nk lurus...

buat kekasih hati:

jauh itu penguat kasih---penghindar api---pemadam nafsu

saye x merepek...




Thursday, August 6, 2009

saye tak reti lah...tolong???

17 comments
maaf,saye tak reti menulis..series..
ku tgk blog kawan2 penuh dengan tulisan..camne r depa ble dapat idea nak menulis..pastu kalu bace tergelak,ketawa sorang2..betapa efektifnye tulisan mereka..
ade yg tulis pasal ramadhan,musim2 kat kmb,pengalaman idup..huhuhuh..
eyt,cane korang ley menulis r..pastu..se tak best korang nye pon ade gak org bace(x mcm blog aku nie)..(huhuhhu...)..ade sape2 nak bg tips2 menulis x???huhuhh..tulun3..
---saya merepek---

Thursday, July 16, 2009

hidayah itu...

4 comments
~~~~~amatlah susah nak dapat~~~~~

Monday, July 13, 2009

dosa=taubat=repeat dosa=mcm aku jek..

5 comments
sejak 2 menjak ni,byk da bende yg aku da tinggalkan..maklumlah..ib kan..buzy la konon..bace quran pon da jrg..qiam lg hampeh..puase jgn ckp r..pastue,biaselah..saat iman lemah..statlah..setan2 menyebarkan sayap penangannya..aku pon hampir2 jd mgse..astaghfirullah..hampir???(da buat da pon)..huhu..menangis da..puase da..ape lagiy ek?kadang2..slalu tnye soklan retorik..allah nak terima ke taubat aku yg da ke brape kali aku buat nih???huhu..so,mulai hari ni,aku berjanji..to myself,i will do these following things to make sure yg aku da x repeat the same mistakes,igtkan aku ek,kalu korang tgk aku tak buat n tny aku da buat ke blom:
  • pakai stokin...huhu
  • puase 8least 2 hari seminggu
  • bace quran n terjemahan 8least 2 page a day
  • qiamullail 8least once in a fortnite
  • kurangkan bercakap..
  • kurangkan volume suare..
  • slalu tepon umi!!

mb,korang yg cam da alim tahap dewa,kate aku nih hampeh coz baru nak wat bende2 nih, tp aku ni kan lemah,manusia xpenah lari dr kelemahan..tu je kot buat mase nih..tu pon aku rase cam ssh nak wat..huhu..tp xpe,aku akn cube the best yg aku ley wat..doakan aku..insyaallah..

saye tak merepek..

Saturday, June 13, 2009

kene tinggal!!!

4 comments
watak2=i(kakak),y(adik),u(ibu i dan y)
location=parking lot carrefour wangsa maju(kat pintu kete,seat depan)
mase=1745-2000

aku nak tergelak tulis cite nih,tp mmg best r..hehehehe..

i:woi,y..y da jnji nk dok blakang eh tadi
y:eh,hehehehe...dok r blakang..
i:ei,budak gemok nih..masalahnye y da jnji eh..xde2..dok blakang..

maka mereka pon bertelagah ..bla...!@#$%^$#@*&%...bla..bla..

selepas 10 minit..

u:korang ni kan..da!!2-2 bgn kluar..takyah nek kete..da beli kete mahal2..nak gadoh2 lagi(bygkan suare seorang guru besaq tengah memekik kat budak2nye)

i and y(monolog dalaman):uisy,biaq betol nak suh kuar kete,cane nak balek umah..kalut2..u memain je r...lalu..

mereka pon dok la kat seat blakang..

u:eh!!!u kate kluar eh..cepat..kluar...xphm bhase ke hape...

i and y(monolog dalaman): bia btol u ni..ade ke patot..xpatot2..

(2 be continued,pengkarya nak pg umah makcik jap )

Wednesday, June 10, 2009

malas dan salam

8 comments
ape perkataan yg bile kite terbalekkan..boleh membawa maksud yang sgt berjauhan.pikir dulu..

aku da dapat satu..

s_l_m and m_l_s
salam and malas..hehe

this tyme nye entry dikhaskan nak bg nasihat 4myself and korang gak r,yg rase cam korang tgh malas gile thp cipan..

malas,mengapakan kau slalu membelenggu ikatan diriku
malas itu syaitan atik..igtlah..
malas itu pembuka kepada dosa
malas itu hampeh,cipan,babun,buaya,giler,and byk lg yg aku MALAS nak cakap..
malas la yg menghalang diri ini mengecapi impian ku nk dapat math 8least naek lah satu gred from last sem..huhu.
malas nak wat tutorial,malas nak download lthn dalam egrup,malas nak pg consultation,malas nak tnye kawan bile taktau..

tapi yg pelik aku n rajen plak nak tidoq
rajen plak nak mkn megi pkol 2pg
rajen plak nak lepak2 kat bilik tv
rajen plak nak pg class tido even da bawak buku igt nk study
rajen plak jage koop every monday nite
rajen plak nak lepak2 bilik kawan,gossip pasal hot story
rajen plak nak tepon kawan2 smpy kol 3pg
rajen plak nak memfire org kat blog org
rajen plak nak bgn pkol 11 pg tyme holidei pnjg

huhuhu...apsal lah aku ni ske sgt rajen tak bertempat n malas ade plak tempatnye..huhu..

papepon malas n salam sgt kontradik mksdnye
salam mksdnye aman,sjhtera,bahagia
tp bile kite malas nak buat bnd bek..
semuenye jd terbalek
dr aman>>>bercelaru
dr sejahtera>>>berserabot
dr bahagie>>>berteraboq...

so,atik jgn malas keh>>Allah tak ske org yg malas nak berusaha..n Allah xkan ubah naseb seseorang tu sdgkan org tu sendrik tak berusaha..



saye tak merepek..huhuhu..

Tuesday, June 9, 2009

errr....tolong saye..

5 comments
bersedia atau tidak!!bolos saje dinding itu!!!!
hehehe..da tak tau nak tulis ape nih..
ok,a situation..korang tgh dudok diam2..tetibe sorang mamat nih dtg dengan machonyer..
err..tetibe korang rase mcm nak pg toilet da...tp xdak dwit nak bayaq..huh??apekah resolusi korang>>>bygkan korang sorang gurl yg jelita n baek hati...ngeh3...

sekadar nak tgk camne akmal n amin menghentam aku..huk3..

Saturday, May 30, 2009

the divine book

43 comments
bace cam budak baru nak blaja eja

ma na bu ku a bu
ha ri ra bu
ba bi bu

hahhaha..aku skunk tgh ngaja my maid mengeja..kesian r x reti eja..
kdg2 sedey gak dengar kisah hidup ssh nya..umo 9 taun da benti skolah jd tukang masak ngn tentera english(indon mali pak)..so xreti la nak mengeja..aku pon tolong r die blaja(eventhough aku sowang cekgu yg hampeh)
kisahnya buatku dudok jap tgk siling..beruntung la..kuar je dari perut ibuku..membesar,blaja n tinggal tunaikan tugas sbg hamba allah..syukur3..alhamdulillah

eyp,korang da tgk da arrival?bes2..buat kite sedar yg kite n da lame terperangkap dalam penjara yg kite wat sendrik..kalu korang da tgk da arrival,try tgk the divine book plak(pegi je kat youtube)..lg best..cayelah cakap gue..heheheh..

the divine book
#scientific fact n alquran
#bersyukur dilahirkan sebgi islam
#tmbh keimanan kiter
#buat kite tmbh yakin dengan kebenaran agame islam

saye x merepek

senget bahuku

18 comments
assalamualaikum kawan2..
i'm back
xtau nak tulis ape..
baru balek dr srwk..bes2..koop sponsor..jalan2 ke gua angin,mrsm kucing...beli kaen nak jahit 4 raya
total up ade r dalam rm400 abes..ish2..amende yang aku beli tah
#kaen beli kat sarikin(senget bahuku bwak kaen byk2,da macam bangla jual kaen aku rase..huhu)
#kek lapis 6 bijik
#lada itam 5 botol
#pen sarawak 20 btg(nak bg kawan2)
#kipas srwk(panas mase jln kat sarikin)
#others=tiket midnite muvie,mkn mi kolok,mkn kat topspot,laksa sarawak,gelang srwk, tmpt letak pen(bg kat atok),doublecheesebeger(xbeniat pon nk mkn,lapar giler mase smpy lcct,tu yg beli trus kat buapak)

thanx tu nisa alk,abg azri,fmly nisa,en hatta(yg kagum ngn hensetnye,tgkap2 gambar gune henset:hahahha),guru pengiring..semue2 la..
tp bape byk yg aku beli mmg xble lawan kebanyakkan barg yg dibeli oleh rina alk..huhuh..

saye merepek...

Saturday, March 21, 2009

asean youth programme

2 comments
Ruj kami : ProgAsean/BC1-16/09 Ruj tuan : Tarikh : 16hb Febuari 2009 Bersamaan 20 Safar 1430H
Kepada:
Tuan,
JEMPUTAN PENYERTAAN BAGI MENYERTAI PROGRAM MEMBENTUK BELIA BERWIBAWA KE PERINGKAT ASEAN.
Dengan sukacitanya kami ingin memaklumkan bahawa pihak kami dengan kerjasama BiroTata Negara (cawangan Wilayah Persekutuan) akan menganjurkan satu program kepimpinan berkonsepkan modul rekreasi dan pengembaraan hutan hujan yang akan bermula dari Gopeng, Perak dan akan berakhir di Cameron Highland, Pahang pada 02hb April hingga 05hb April 2009.
2. Program yang bakal dianjurkan ini adalah satu bentuk program kepimpinan bagi membentuk belia dan beliawanis yang berwibawa untuk diserapkan bagi mewakili Malaysia ke peringkat belia Asean (Asean Youth). 3. Untuk makluman Tuan, segala kos penyertaan untuk menyertai program ini adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak penganjur dengan sokongan serta bantuan oleh Biro TataNegara (Cawangan Wilayah Persekutuan). 4. Sehubungan itu, pihak kami ingin mempelawa pihak Tuan untuk turut serta didalam menjayakan program ini dan kami amat bebesar hati sekiranya dapatlah pihak Tuan menghantar sejumlah peserta (minimum 6 orang, Maksimum 10 orang) yang berminat untuk menyertai program tersebut. 5. Bersama ini disertakan lampiran berkaitan program tersebut dan dokumen-dokumen yang berkaitan untuk rujukan pihak Tuan. TEAM BASECAMP MALAYSIA No 11, Jalan SS 21/11, Damansara Utama, 47400 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan http://www.basecamp.multiply.com/ · info_basecamp@yahoo.com
6.Segala kerjasama serta sokongan murni pihak Tuan amatlah kami hargai dan sebarang jawapan dari pihak Tuan saya dahalui dengan ucapan ribuan terima kasih.
Sekian. Terima Kasih.
Yang Benar,
.......................................................
MOHD NIZAM ABU BAKAR
Penyelaras Program
Team Base Camp
s.k: NORDIN BIN HAMDAN Pengarah
Biro TataNegara Cawangan Wilayah Persekutuan Jabatan Perdana Menteri



IF U ARE INTERESTED,KINDLY CONTACT AMIR E08g(LAST DUE DATE TO REGISTER IS 22 MARCH 2009)..SAYE HANYE MENYAMPAIKAN...SAYE TAK MEREPEK..

Thursday, March 19, 2009

lazy=syaiton...

22 comments
complete the equation below:

lazy=syaiton
saye=lazy
syaiton=..............

im sure u wanna fill in the blank v the word saye,rite??hahaha..btol la tuh,kire if u put saye dalam equation tu,it means korang la,hampa(loghat kedah)..ngeh3..papepon,kite xble malas,kos..sbb2 da bg dalam equation td..tp,the probs is,aku pon tgh malas ni..camne ek???how?

lu pikieq la sendrik...

1st timer

7 comments
xtau nape saye buat bende merepek ni..
the reasons are:
its nice when u can release all you Tensi thru blogging
bes bace org punye blog(rase cam nak buat gak)
akmal suroh(nape aku ikot?aku pon xtau)

till now,aku merepek smpi sekarang...bubye..tgkla,kalo aku rajen aku letak la pape..
akmal,komen byk2..