Saturday, July 17, 2010

mase cuti saye..

assalamualaikum..

da lame tak menulis..pada saat ini,tergerak la juge jari jemari ni nak menari di laptop ni(ayat kebon sat..)..alhamdulillah tak terhingga kerana sepanjang cuti ni rase terisi la jugak..so,dibawah merupakan perkara yg da buat sepanjang cuti ni:

1)cuti ke singapore--beslah jugak..barang mahal.so,even ade sale pon,saye ttp xdpt beli..saye xde duit dan mara da x supply duit.huhuh...dapat tgk idup manusia di sana..jujur saye katekan,malaysia lagi bes..sbb senang dapat mknn halal,masjid sng cari,toilet xpayah pakai tisu jek,ade air..n malaysian is much more friendly than singaporean(ini bulat2 based on my observation tau)..tapi xtau la kalu kawan2 saye kate sebaliknye

2)cuti ke pulau lang ka satu--pulau lang ka satu ni name penang before francis light dtg menyengah.bes,musim durian buat saye jadi hantu durian kejap.geram tgk durian2 bergayut di pokok2.georgetown is definitely a world class nye TOWN..bersih,indah dan bersejarah..teringin nak beli umah dekat tepi2 pantai..lawa2,tapi saye takut tsunami la plak..huhuh..plus,hargenye da nak berjuta2 da..

3)join madrasah alquran--alhamdulillah,kelas ni sgt bermanfaat..buat saye tak habeskan mase saye kat umah banyak22..pagi2,kayuh basikal pg clas..ade blaja bace quran,hadis n tafsir alquran..blaja dgn makcik2 surau merupakan satu pnglaman yg bes..hihi..skali ustaz tny hukum tajwid,terlopong juge saye nk menjawabnye..huhuh..

4)result ib-alhamdulillah,saye lepas for mara n university requirement.doakan saye semoga dapat fly ke rcsi.tanpa result tok mengganggu.insyaAllah.kepada kawan2 saye,saye doakan supaya kite tetap berjaya di dunia dan akhirat.ketahuilah,Allah tidak pernah zalim terhadap hamba2nya.setiap kesusahan,ada kemudahan.

5)G2S the third @ SMK langkawi,pulau tuba-pengalaman yg ade masam-masam manisnye..byk sgt bnd nk diuruskan untuk program ni..byk sgt persoalan yg dtg pasal budak2 kat sane..lepas satu,satu..tapi semangat tu tetap ade..insyaAllah,akan cube yang terbaik untuk buat G2S 4 pula!!..putaq-putaq lagkawi sgt bes dgn kawan2 yg sporting..coklat semestinya dibeli..

6)jadi "cikgu" bio--hahaha..ni klaka,1st day dorang semue bersemangat,tapi 2nd day semue da kuyu,termasuk dgn cikgu sekali..hik3..xtau la dorang phm ke tak..tapi setiap kali tny paham ke tak,dorang cakap paham..so,paham la kot.hehehe.ajar 4 jam,dapat rm200..tapi duit da abes bantai beli coklat kat lgkawi..hahaha

7)planning for my future--hurm..ni macam biaselah,duduk termenung kat umah,pikiaq sat nak buat ape lepas ni dalam hidup.semoga semua rncngn hidup berjalan dgn lancar disertai dgn keredhaan Allah

7)spending time with my family---ni yg saye suke sgt pasal cuti..!!
i love them so much!!!

kawan-kawan,ape-apepun biarlah,cuti ni kite manfaatkan sebaik yg mungkin,sbb lepas ni kite akan busy dgn perjuangan hidup masing2..tapi jgn lupe,kite ni tetap hambanNya..dulu,kini dan selamanya

take care,sayang semue

6 comments:

ﺷﻬﻤﻲ @ iBnU SuRaiNi said...

ayat kebon???

Atikah Nur Dzulkhefli said...

erk...sorry..syahmi terasa..hik3..so,nak gune duit lebey g2s untuk ape???please jgn suh aku dtg utara lagik..huhuhu

Amin Rox said...

haha, sejak bila atik mula berkebun nih??? bagus2 perkembangan yang baik. kebun kebun jugak tapi jgn lupa perjuangan masih jauh nawh. moga terus berjuangan dengan sabar dan tabah! ^_^

Atikah Nur Dzulkhefli said...

sejak da ade org tanam bunga dalam kebun???hahah..yup,perjuangan belum selesai..insyaAllah,sama-samalah kita..trimas..

...zUlaIkHA... said...

Maaf atik..dah lame x wat bloghopping..baru pat singgah ni..hehe..nway post ni ditulis on my mom's bithday!!!

Aziani likes this!!!(^_^)

Atikah Nur Dzulkhefli said...

aziani>>>hahah..ye ke???hapy belated birthday to ur mom!!itsok..atik pon cam da mlas nk uodate blog..nnt2 la atik update!!!hik3

Post a Comment